Toshiba Estia

ESTIA SERIJA 4 – Toplinska crpka zrak/voda

ESTIA toplinska crpka zrak/voda od TOSHIBE u jednom jedinom sustavu ostvaruje grijanje, pripremu tople vode, a kao opciju nudi i režim hlađenja za stambene prostore. Zahvaljujući primjeni tehnologije toplinske crpke, ESTIA je atraktivna,cjenovno povoljna i vrlo učinkovita varijanta uz uobičajene sustave grijanja. Tehnologija toplinske crpke veći dio potrebne energije dobiva iz okolnog zraka, čime se štede troškovi i smanjuju emisije CO2.

 

Način funkcioniranja -Princip toplinske crpke zrak/voda

Ovisno o učinku uređaja i trenutnim okolnim uvjetima ESTIA toplinska crpka zrak/voda  može od samo 1 kWh električne energije generirati oko 5 kWh toplinske energije.

 

Komponente sustava

TOSHIBA toplinska crpka zrak/voda koncipirana je kao sustav s razdvojenim jedinicama, a sastoji se od vanjske jedinice (kompresorske jedinice) i hidroboxa u unutrašnjosti. Na ovaj hidrobox priključuju se svi potrošači koji se spajaju na sustav (npr. bojler za toplu vodu, radijatori, podno grijanje itd.)

Vanjska jedinica dobiva toplinsku energiju iz okolnog zraka te je predaje preko rashladnog kružnog toka hidrobox-u. ESTIA vanjska jedinica kao i ostale TOSHIBA vanjske jedinice prije svega se odlikuju ekstremno tihim twin-rotary kompresorima kojima se upravlja preko broja okretaja i koji rade bez vibracija. IPDU invertersko upravljanje je također zaslužno za visoke koeficijente učinkovitosti.

Hidro-unutarnja jedinica - energija dobivena od vanjske jedinice pomoću pločastog izmjenjivača topline prenosi na vodu. Tako se može proizvesti topla voda do 55°C.

Spremnik tople vode - napravljen od dugovječne legure plemenitog čelika, otporne na koroziju, koja smanjuje gubitke topline i povećava čvrstoću stjenke kotla. Standardno je ugrađen grijač za dezinfekciju od 2,7 kW s osiguračima od nadtemperature, temperaturnim senzorom te sigurnosnim setom na strani svježe vode.

 

Daljinski upravljač implementiran je u hidrobox i upravlja svim funkcijama.

    - Podešavanje režima rada: grijanje, potrošna voda, hlađenje
    - 2-zonsko upravljanje i upravljanje potrošnom vodom
    - Sniženje temperature noću
    - Zaštita protiv smrzavanja
    - Dodatno zagrijavanje tople vode (booster)
    - Zaštita protiv legionele
    - Rad prema tjednom vremenskom programatoru
    - Programiranje glavnih postavki kao što su krivulje grijanja, električno grijanje u nuždi itd.

Kao opcija može se dobiti i vanjski sobni daljinski upravljač, koji pored gore navedenih funkcija raspolaže i temperaturnim senzorom. To omogućuje vrlo točno mjerenje temperature, što je posebno korisno u vezi s radijatorima.

 

 


 

 

 

 

 


 

Galerija

Dokumenti

Filtriraj proizvode
Namjena
Tip uređaja
Filtriraj po kapacitetu hlađenja