DAIKIN ALTHERMA

DAIKIN ALTHERMA

Daikin Altherma je potpuni sustav grijanja i proizvodnje potrošne tople vode na temelju tehnologije dizalice topline koja dobiva toplinu iz zraka. Visoko energetski učinkovite dizalice topline s tehnologijom kompresora pretvaraju neiskorištenu i neiscrpnu toplinu iz okolnog zraka u korisnu toplinu, bilo kao dio jedinstvenog sustava za klimatizaciju ili u potrošnu toplu vodu.
Daikin Altherma je sustav grijanja visoke i niske temperature koji pruža optimalnu udobnost. Moguće je kombiniranje Altherme sa solarnim kolektorima čime se omogućuje izravno korištenje toplinske energije Sunca. Također predstavlja prilagodljivu i ekonomičnu zamjenu za kotao s fosilnim gorivima te pored toga ima i opciju hlađenja.

 

ENERGETSKI UČINKOVIT RAD

Daikin Altherma koristi obnovljivi izvor energije-vanjski zrak iz kojega uzima toplinu. Sustav se sastoji od zatvorenoga kruga koji sadržava radnu tvar. Stvara se termodinamički ciklus uslijed isparavanja, kompresije, kondenzacije i ekspanzije.
Dizalica topline „diže“ toplinu s niske na visoku razinu temperature. Podignuta toplina prenosi se u distribucijski sustav putem ogrjevnih tijela (podno grijanje, niskotemperaturne radijatore, konvektore dizalice topline i/ili ventilokonvektore za sustave grijanja na niskoj temperaturi i visokotemperaturne radijatore za sustave grijanja na visokoj temperaturi) preko izmjenjivača topline.

 

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO RJEŠENJE

Daikin Altherma ne stvara izravnu emisiju CO2 tako da na taj način vlasnik osobno doprinosi kvalitetnijem okolišu.
Dizalica topline koristi električnu energiju, ali čak i bez obnovljive električne energije emisija CO2 još je uvijek manja nego kod kotlova koji troše fosilna goriva.
Niskotemperaturna Daikin Altherma s podnim grijanjem je prva dizalica topline koja je dobila EU Eco oznaku zbog veće energetske učinkovitosti i manjega utjecaja na globalno zagrijavanje od drugih dizalica topline u svojemu razredu.

 

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA

Budući da Daikin Altherma uzima toplinu iz zraka nisu potrebni radovi kopanja.
Vanjske i unutarnje jedinice su kompaktne pa ne zauzimaju puno prostora.
Vanjsku jedinicu se može lako smjestiti izvan zgrade pa je samim time pogodno rješenje i za starogradnju.

 

EKONOMIČAN IZBOR

Daikin Altherma ima visok  koeficijent učinkovitosti COP.  Ovisno o modelu i uvjetima, dizalica topline Daikin Altherma daje oko 5 kWh upotrebljive topline za svaki kWh električne energije koji potroši. Dakle, otprilike 4/5 potrebne topline su besplatne!
Zahvaljujući inverterskoj tehnologiji moguća je i još veća ušteda energije.
Zahtjevi za održavanje su minimalni, zbog čega su operativni troškovi niski.

 

PRAKTIČNO ZA CIJELU OBITELJ

Daikin Altherma radi bez ulja, plina ili drugih opasnih tvari i tako smanjuje mogući rizik povezan s takvim tvarima. Osim toga, ne treba plinski priključak ili spremnik goriva. Samim time nema opasnosti od trovanja, mirisa ili zagađenja zbog spremnika koji propuštaju.

 

PRIKLADNOST ZA SVAKU PRIMJENU

Postoje  tri različite izvedbe sustava s Daikin Althermom:

  1. Sustav grijanja s niskotemperaturnom Daikin Althermom je osobito prikladno rješenje za nove kuće koje osigurava grijanje, potrošnu vodu i hlađenje.

  2. Sustav grijanja sa visokotemperaturnom Daikin Althermom koji omogućava grijanje i potrošnu toplu voda, a prikladan je za renovacije. Omogućuje zamjenu klasičnih kotlova.

  3. Modularni sustav koji kombinira VRV tehnologiju s tehnologijom energetski učinkovite dizalice topline sustava Daikin Altherma te osigurava grijanje, potrošnu toplu vodu i hlađenje. Primjenjiv je kako za stambene tako i za komercijalne prostore.

 

 

Galerija

Dokumenti

Filtriraj proizvode
Namjena
Tip uređaja
Filtriraj po kapacitetu hlađenja