DAIKIN DIZALICA TOPLINE

Dizalica topline je klimatizacijski uređaj koji se može koristiti u svrhu hlađenja i grijanja. Princip njenog rada je mogućnost da pretvorbu procesa topline transportira sa jednog mjesta na drugo.
 

Energetska učinkovitost
Dizalica topline ima bolju energetsku učinkovitost od bilo koje vrste grijača. Za to postoji vrlo jednostavan razlog: umijesto da sagorijeva gorivo, ona premješta toplinu. Upravo zbog toga dizalice topline su i do pet puta učinkovitije od ostalih grijača.

Dizalica topline omogućuje da da ciklus rada radne tvari bude obrnut. Dizalica topline preuzima energiju izvana i prenosi u unutrašnjost prostora. Ovakav način rada kontinuirano funkcionira čak i za vrijeme jako hladnih dana kada temeperature postižu vrijednost i do -5oC, -10oC ili 15oC, ovisno o tipu klimatizacijskog sistema.
Upravo zbog toga uređaji sa dizalicom topline eliminiraju potrebu za sistemom grijanja i omogućavaju grijanje i hlađenje prostora samo jednom jedinicom, a na taj način smanjujete troškove i potrošnju energije tijekom cijele godine.
 

ERQ kondenzacijska jedinica - dizalica topline

  • Visoko učinkovito rješenje hlađenja i grijanja za primjenu sa klima komorama

  • Ušteda na troškovima instalacije - nema cjevovoda za vodu,

zaštite od smrzavanja, rashladnih agregata ili bojlera potrebnih da ispune opterećenja grijanja i hlađenja svježeg zraka

  • Daikin inverterska tehnologija za postepenu i učinkovitu regulaciju učina osigurava neprekidnu i komfornu dobavu temperature zraka

  • Široki raspon regulacije učina - do 18% nazivnog učina na veličini 250

  • Široko radno područje - u grijanju do -20°C i u hlađenju do +43°C temperature okoline

  • Fleksibilni odabir regulacija, od „plug&play“ Daikin regulacije, do sofisticiranog vanjskog upravljanja

  • Široka paleta opcija kao što su način rada uz nisku razinu buke ili vanjska kontrola ograničavanja potrošnje energije

  • R410A sustav s izravnom ekspanzijom za spajanje na vanjske izmjenjivače topline zraka

Chilleri
Precizna kontrola traženih uvjeta neophodna je kako u tehnološkim proizvodnim procesima, tako i kod komforne klimatizacije. Daikin nudi vrlo široku paletu učinkovitih uređaja za klimatizaciju od malih paketnih jedinica za vanjsku ili unutarnju ugradnju do velikih agregata; samo hlađenje ili toplinska pumpa, hlađeni vodom ili zrakom, paketni ili sa izdvojenim kondenzatorom.

Daikin rashladni agregati - chilleri su kompaktni, suvremeno dizajnirani, lako se montiraju i održavaju.
Mogu se lako prilagoditi svim potrebama i uspješno koristiti u svim vrstama objekata; npr. industriji, uzgajalištima riba, vinskim podrumima, morskom transportu, u poljoprivredi, farmaciji i sl. U kombinaciji sa ventilokonvektorima - fan coil aparatima proizvodnje Daikin idealno su rješenje za klimatiziranje ureda, hotela, restorana, kao i stambenog prostora.
Većina agregata optimizirana je za rad s ekološki neškodljivim rashladnim medijima: R-410 koji se svojom kvalitetom i učinkovitošću ne razlikuje od već dobro poznatih modela s R-22. Prema podacima objavljenima od strane EUROVENT-a, ovi agregati uvršteni su u jedinice najvećeg stupnja učikovitosti u odnosu na kompletnu ponudu uređaja ovoga tipa prisutnu na tržištu.
 

Galerija

Filtriraj proizvode
Namjena
Tip uređaja
Filtriraj po kapacitetu hlađenja